-->

I Am Heath Ledger


Hepimiz Onu joker olarak tanımamıza rağmen gerçek benliğini ve kişiliğini öğreneceğimiz biyografisi çıkıyor.

Çoğumuz Onu kötü, çılgın ve menyak biri olarak tanıdık. 2008 yılında çıkan Batman Kara Şovalye filmi ile bilmeyen kalmadı. Tabiki  yine herkesin bilmediği bir olay daha var ki o da Joker yani Heath Ledger'ın film vizyona girmeden ölmüş olmasıydı. Film gişe hasılatı kırarken ailesi Onun yasını tutmaktaydı.  O yıl en iyi yardımcı oyuncu ödülü alarak haberlerde haftalarca manşet oldu. Ödülü almak içinse kürsüye Heath değil anne babası ve eşi olmuştu.

Wikipedia haricinde hakkında çok bir bilgi bilinmeyen Heath Ledger. Garip ölümünün ardından geride büyük özlem ve bilinmezlik bırakarak ben denizde dahil olmak üzere bütün hayran kitlesini yasa boğdu.  1999 yapımı olan başrollerini Julia Stiles ile oynadığı ''10 Things I Hate About You'' filmiyle Amerikan film sektörüne giriş yapmış olan Heath Ledger iki eşcinselin birbirlerine olan aşkını konu alan drama filmi olan ''Brokeback Mountain'' adlı filmde başarılı bir performans göstererek büyük bir ün kazanmıştır.


Batman: Kara Şovalye filmine kadar daha bir çok organizasyonda yer almıştır.  Joker rolünün psikolojik havasını yakalayabilmek için Onun gibi giyinip onun gibi konuşur ve hatta kendini yalnız başına bir odaya kapatır saatlerce orada dururmuş. Bu sırada da elinde bir not defteri ile sürekli sette dolaşıp defterine bir şeyler karalarmış.

Spike TV'nin hazırlamış olduğu Heath Ledger biyografisi '' I Am Heath Ledger'' 3 Mayıs tarihinde Amerika'da çoktan vizyona girdi bile. Oyuncunun ailesi, eski eşi, iş arkadaşları ve Onu tanıyan herkes ile konuşulmuz, özel eşyaları , not tuttuğu defterleri bile teker teker incelenmiş ve ortaya ince bir eser çıkmış. Bakalım ülkemizde ne zaman vizyonda yerini bulacak?

Yorum yapmak için tıkla.