-->

PayPal Güçlü Döndü, Hisseler Yükselişte


Herkes uzun süredir PayPal’ın büyük finans kuruluşları veya ödeme düzenleyicilerine karşı mücadele edip edemeyeceğini merak ediyordu, ancak şirket şüphecilerin yanıldıklarını kanıtlamaya devam ediyor.



Dijital ödeme öncüsü, Çarşamba gecesi açıkladığı raporla Wall Street’in kazanç beklentilerini tabiri caizse yerle bir etti. Şirket 2017’nin devamında da gelir tahminlerini yükseltti.
Yatırımcıların ilk tepkisiyle Perşembe günü PayPal hisseleri yüzde 7.7 arttı.
Öte yandan PayPal’ın sahip olduğu popüler P2P (peer-to-peer)  para transferi uygulaması Venmo, şirket için hala önemli bir vurgu olmaya devam ediyor. Raporda yer alan bilgilere göre Venmo üzerinden transfer edilen para miktarı ilk çeyrekte iki katına çıkarak 6,8 milyar dolara ulaştı.
Şirket şu anda Venmo üzerinden gelir elde edemiyor olsa da söz konusu bu durum değişmek üzere. Yönetim, gelir elde etmek ve işletmelerde kullanılması için planladığı “Venmo ile Öde” özelliğini daha fazla işletmeye genişleteceğini açıkladı. Bu özellik daha evvel sınırlı sayıdaki işletme ile test ediliyordu.
PayPal, Venmo’nun kullanıcılar için günlük bir rutin haline geldiğini de keşfetti, kullanıcılar para transferi ve satın alma yapmasalar bile sosyal özelliği sayesinde uygulamayı sıklıkla kontrol etmeye başladılar. Bu nedenle işletmeler, Venmo ödemelerini, gençler arasında popüler olması hasebiyle pekala kabul etmeye eğilim gösterebilirler.
Venmo ile artık sanal olarak bütün işlemleri güvenilebilir ve kolay bir biçimde halletme imkanı buluyor.
Şirket Wall Street beklentilerini alt ederek, güçlü bir çeyrek açıkladı ve Venmo’dan para kazanma konusunda nasıl ilerlemeye planladıklarını da ayrıntılarıyla aktardı. Yatırımcılar net olanı severler, bugünkü hisse yükselişinde bunu gördük. PayPal için şimdilik her şey yolunda gibi gözüküyor.
Belki de PayPal bu gelişmelerden ve yükselişin ardından Türkiye ile tekrardan iş birliğine geçebilir. Türkiye'nin PayPal'a getirisi diğer ülkelere nazaran daha az olsa da sonuç olarak her bir getiri yükselişe giden adımı kolaylaştırır. Temennimiz bu yönde

Yorum yapmak için tıkla.